مقدّمه
بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری بعد از اعلام نتایج اوّلیّه آزمون، معلوم میشود که نمرۀ لازم برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلّم را کسب کرده اند یا خیر. اگر شما نمره کافی را در کنکور کسب کرده باشید، بعد از فرآیند انتخاب رشته، به مصاحبه دانشگاه فرهنگیان دعوت خواهید شد که بسیار حسّاس و قابل توجّه است و شما باید اطلاعات کافی را در این زمینه داشته باشید تا با موفّقیّت به این دانشگاه راه پیدا کنید و آیندۀ شغلی خود را تضمین کنید. در این مطلب ما به طور کامل و صفر تا صد، نحوۀ مصاحبه و تجربیات پذیرفته شدگان در دانشگاه فرهنگیان را در اختیار شما قرار خواهیم داد. «در صورت داشتن هرگونه سوال و مشکل در "نظرات" یا "تماس با ما" مطرح کنید.»


مرحلۀ اوّل: جمع آوری کامل مدارک
بعد از اینکه در سایت سنجش و در قسمت اعلام نتایج رشته های خاصّ شما دعوت به مصاحبه شدید، از طریق مرکز گزینش آموزش و پرورش منطقۀ سکونت شما، با شما تماس خواهند گرفت و خواهند گفت که چه مدارکی را با خود ببرید. سعی کنید از چند روز قبل از مصاحبه کاملاً مدارک مورد نیاز خود را تهیّه و آماده کنید.
نکته: در مصاحبه، هر چیزی که شما را بزرگ و بزرگتر نشان دهد با خود ببرید. تقدیرنامه ها، حکم قهرمانی و مقام ها و جوایزی که کسب کرده اید را حتماً در کنار مدارک خود بگذارید. حتّی به کوچکترین موفقیّت هایی که کسب کرده اید هم رحم نکنید و همۀ لوح های تقدیر دوره دوم متوسطۀ خود را حاظر کنید. در مصاحبه، هر مقام میتواند یک امتیاز برای شما محسوب شود و شما را از داوطلبان دیگر جلو بیاندازد.



مرحلۀ دوّم: کسب اطّلاعات در مورد محلّ و شرایط مصاحبه
در مورد حوزۀ مصاحبه اطلاعات کافی از مرکز آموزش و پرورش ناحیۀ محلّ سکونتتان جمع آوری کنید و شرایط خود را بسنجید. معدّل کلّ دوره دوّم متوسّطه شما باید بیشتر از 15 باشد و همچنین نمره و تراز شما در کنکور باید بیش از 6500 باشد. همچنین از نظر جسمی نباید ضعف خاصّی داشته باشید. مصاحبه در 3 اتاق انجام خواهد گرفت. 
در اتاق اوّل معاینات پزشکی بر روی شما انجام خواهد گرفت تا ببینند آیا بیماری و ضعف خاصّی دارید یا خیر. برای مثال داوطلبی که حتّی با عینک هم چشمانش ضعف بینایی دارد، مردود اعلام خواهد شد و یا اگر قدّ یک داوطلب کمتر از حدّ مجاز باشد، مردود اعلام خواهد شد.
در اتاق دوّم 3 الی 5 فرد با لباس ها و ظاهرهای متفاوت نشسته اند که سوالات روانشناسی، سیاسی، فرهنگی و علمی را از شما خواهند پرسید.(جزئیّات در مراحل دیگر  و در ادامه ذکر شده است.)
در اتاق سوّم یک یا دو فرد کارشناس و آگاه به مسائل دینی از شما سوالات تئوری و علمی احکام را خواهند پرسید. در این اتاق، تمامی امکانات برای تیمّم و پاک کردن نجاسات و ... فراهم است پس خود را برای هر سوالی آماده کنید.(جزئیّات در مراحل دیگر  و در ادامه ذکر شده است.)



مرحلۀ سوّم: کسب آمادگی برای شرایط روانی مختلف

* به محض ورود به اتاق دوّم، ممکن است مصاحبه گر ها به شما بخندیدند و شما را مسخره کنند تا عکس العمل روانی شما و اخلاق و رفتارتان را بسنجند. پس با تمرین های روانشناسی بسیار، استرس را از خود دور کنید و اعتماد به نفس داشته باشید. 

* از چند روز قبل از مصاحبه، خود را مقابل مصاحبه کنندگان فرض کنید و کاملا در مغز خود شبیه سازی کنید. 

* نحوه نشستن شما در روی صندلی، نحوۀ حرکت دست ها و ارتباط کلامی و غیرکلامی مواردی هستند که باید به آنها توجّه کنید. 

*درضمن، توجّه به نوشیدن چایی هم فراموش نشود! در یکی از مصاحبۀ ها برای داوطلبان چایی آورده بودند که ببیند چگونه خواهد نوشید و عکس العملش چیست.

* سعی کنید تماماً لبخند بزنید و از سوالات عجیبی که از شما پرسیده می شود تعجّب نکنید! این سوالات برای عوام و مردم عادی خنده دار است ولی این ها بخش مهمی از مصاحبه را تشکیل می دهند؛ مثلا ممکن است کارشناس روانشناسی از شما بپرسد"هوا چطوره؟" یا "فرم موی دیزلی یا بوکسوری بهت حال میده؟ " یا "ریش و سیبیلاتو با ماشین میزنی یا با ژلت؟"

* کف دست هایتان در روز مصاحبه به صورت گنبدی شکل و یا باز باشد؛ این نوع حالت نشان دهندۀ تسلّط شما به مصاحبه است.

* موفّقیّت ها و قابلیّت های خود را به مصاحبه گر ها ذکر کنید. نقاط ضعف خود را خیلی روک و بی پرده بگویید تا شما را فردی مغرور و انتقاد ناپذیر تصوّر نکنند.

* تن صدایتان نباید بلرزد و پاسخ هایتان نباید بیش از حدّ کوتاه یا بلند باشد.

* سعی کنید در همان شروع صحبت، به خوبی استارت بزنید، با صدایی لطیف و مشتاق در ذهن مصاحبه گرها تاثیر بگذارید.

* اگر پنجره ای در اتاق مصاحبه وجود دارد، اصلا به دوردست ها نگاه نکنید. این حواسپرتی شما را نشان خواهد داد.

* به صورت خود زیاد دست نزنید و در هنگام نشستن قوز نکنید و خم نشوید. 

* ممکن است یک لغت سخت فارسی، انگلیسی یا عربی از شما بپرسند تا عکس العمل روانی شما را ببینند.

مرحلۀ چهارم: کسب آمادگی برای سوالات
در سطح اینترنت مجموعه سوالات 150 تایی پخش شده است که بسیار مفید و جامع است و لینک آن را در پایین قرار داده ایم:



به یاد داشته باشید که مناسبت های مهم تقویم را حفظ کنید و یکی از مطالب دروس مرتبط با رشتۀ خود را حاظر کنید تا اگر خواستند به صورت آزمایشی تدریس کنید، اینکار را انجام بدهید. رسالۀ مرجع تقلید خود را در مسائل مهمّ بخوانید و نیاز نیست زیاد به جزئیّات بپردازید. همچنین به اصطلاحات آموزشی و پرورشی و تربیتی مسلّط باشید؛ مثل "تکنولوژی آموزشی"

« پاسخ اشتباه! » تکنولوژی آموزشی از نظر داوطلب مبتدی: به دیتا پروژکتور، یوبرد، پاور پوینت، رایانه و سیستم های اطلاعاتی که از آن ها برای آموزش دادن دانش آموزان استفاده می شود تکنولوژی آموزشی می گویند.

«پاسخ صحیح! » تکنولوژِ آموزشی از نظر داوطلب حرفه ای: تکنولوژی آموزشی یک روش اصولی و منطقی برای حلّ مشکلات آموزشی و برنامه ریزی درسی است که با نوعی تفکّر سیستماتیک(منظّم و علمی) همراه است.

همچنین ممکن است سوالاتی از شما پرسیده شود که باید به آنها هوشمندانه پاسخ دهید و جواب را بپیچانید! یعنی اینکه پاسختان به سوال مصاحبه کننده هم "خیر" باشد و هم "بله". اکثر سوالات سیاسی اینگونه هستند و نباید به آنها سریع و عجولانه پاسخ دهید.

مرحلۀ پنجم: روز مصاحبه و نوع لباس

حالا که مدارک و اطلاعات آماده است و از نظر روانی برای مصاحبه آماده هستید و با سوالات آشنایی دارید، قبل از رفتن به حوزۀ مصاحبه باید به وضع ظاهری خود برسید. ساده باشید و موهای خود را ساده شانه کنید. منظور از ساده شانه کردن، شلخته بودن نیست؛ بلکه منظّم بودن و خوب به نظر رسیدن است. رنگ لباس شما بسیار مهم است. به معانی و اثرهای رنگ ها بر ذهن و روان انسان ها توجّه کنید.

* سیاه وسفید: انسان منطقی و خردمند

* قرمز: انسان قدرتمند و دارای خشونت

* آبی یا سبز: انسان خلّاق

* زرد: انسان پر هیجان و پر انرژی

* قهوه ای: انسان قابل اعتماد و آرام

* خاکستری: انسان تحلیلگر و منتقد و ریزبین



نظرات و سوالاتتون رو در زیر و بخش نظرات بیان کنید حتماً تا راهنماییتون کنیم.

همچنین میتونید برای راهنمایی و مشاوره رایگان انتخاب رشته با آی دی زیر در تماس باشید:

woks1@